Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم در سرمقاله روز یکشنبه خود نوشت: سخنان روز گذشته « تمیم بن حمد آل ثانی» امیر کشور قطر که نخستین سخنرانی در نوع خود از زمان آغاز بحران در روابط کشورش با عربستان، مصر، بحرین و امارات در دو ماه پیش به شمار می رود، توجه بسیاری از سیاستمداران و رسانه های عربی و جهانی را جلب کرد نه به دلیل آنکه امیر قطر برخلاف رهبران و مسئولان عرب کمتر سخنرانی ایراد می کند، بلکه به دلیل آن که همه منتظر آن بودند که سخنرانی اش دارای نشانه هایی باشد که باعث به وجود آمدن گشایشی در بحران و توقف حالت تنش زایی شود که منطقه خلیج فارس اکنون شاهد آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سخنرانی امیر قطر برای بسیاری که امیدوار بودند وی امتیازهای سیاسی بدهد و به طور کلی یا جزئی به خواسته های 13 گانه محاصره کنندگان این کشور پاسخ مثبت دهد تا خون تازه ای نیز در رگ های طرح میانجی گیری که شیخ«صباح الاحمد الصباح» امیر کشور کویت آغاز کرده و با بن بست روبرواست دمیده شود، ناامید کننده بود.
این روزنامه می افزاید: چیزی که باعث شد این امیدها برای گشایش یا امیدها برای برخی امتیاز دادن ها از سوی قطر زنده شود، صدور دستور در روزهای گذشته توسط امیر تمیم بود که بر اساس آن تغییراتی جدید در قانون تروریسم در قطر صورت می گیرد و شامل تعریف تروریسم و تروریست ها و ایجاد سیستم فهرست های ملی برای افراد و نهادهای تروریستی بود تا جایی که «انور قرقاش» وزیر دولت امارات در امور خارجی توئیتی در حساب شخصی اش در توییتر نوشت و از این دستور استقبال کرد و آن را «مثبت» توصیف کرد و پا را از آن فراتر گذاشت و گفت من بر این باورم این مقدمه تحویل کسانی است که آنها را شهروندان اماراتی و غیر اماراتی متهم به تروریسم می دانند.
این روزنامه فرامنطه ای در ادامه آورد که سخنان امیر قطر دارای دو نقطه اساسی بود که موضع رسمی قطر درباره بحران جاری را نشان و نقشه راه و چگونگی برخورد با این تنش روزافزون را نشان می دهد:
نخست تأکید وی بر احترام به حاکمیت و استقلال قطر و مخالفت با هر گونه دیکته کردن به این کشور تحت هر شرایطی است.
دوم مخالفت با تن دادن به دیکته ها و شروط و تهدیدها و تکیه بر گفت و گو به عنوان ابزار حل بحران پس از پایان محاصره بود.
در چارچوب این دو رویکرد، سخنان وی شامل مخالفت با کنترل روابط خارجی قطر و بستن رسانه این کشوراز جمله شبکه« الجزیره» و سختگیری بر نبود هر گونه مفهومی درباره تعریف تروریسم و مقاومت برابر آن است. امیر قطر تاکید کرد که کشورش جنگ بی وقفه علیه تروریسم را ادامه می دهد اما این جنگ بر اساس مفهوم و به شیوه خاص خود این کشور خواهد بود.
رای الیوم همچنین می افزاید که این مخالفت آشکار و چالش برانگیز با خواسته های چهار کشور توسط شیخ تمیم، بحران خلیج فارس را به نقطه صفر بازگرداند و باعث شد هر گونه تلاش برای احیای میانجی گری کویت و آغاز دوباره آن تبدیل به ماموریتی دشوار و محکوم به شکست شود، برغم آن که عربستان و متحدانش شروط 13 گانه خود را محدود کرده و آن ها را در شش خواسته اساسی متمرکز کردند اما به اعتقاد قطر و امیر این کشورشروط شش گانه نیز خواسته هایی هستند که نقض حاکمیت این کشور به شمار می روند.
این روزنامه فرامنطقه ای در ادامه نوشت که در حال حاضر حالتی از سکوت بر ائتلاف چهارگانه ضد قطر؛ عربستان، امارات، مصر و بحرین حاکم شده است و هیچ گونه بیانیه یا واکنش رسمی درباره سخنرانی شیخ تمیم صادر نشده است و این موضوع چنان اطمینان بخش نبوده وبعید نیست که این سکوت مرحله پیش از مرحله سوم افزایش تحریم های اقتصادی یا چه بسا اقدام نظامی علیه قطر باشد.
رای الیوم برآورد می کند که می توان مشارکت نمایندگان رده بالای کشورهایی که با قطرقطع رابطه دیپلماتیک کرده اند، در افتتاح بزرگترین پایگاه نظامی مصر در خاورمیانه در کنار«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر یکی از نشانه ها برای شدت یافتن امور برعلیه قطرباشد. نمایندگانی همانند ژنرال« خلیفه حفتر» از لیبی،«محمد بن زاید» معاون فرمانده کل نیروهای مسلح و ولیعهد ابوظبی و شاهزاده «خالد الفیصل» مشاور پادشاه عربستان.
این روزنامه فرامنطقه ای پیشبینی می کند که نشست وزرای خارجه چهار کشور محاصره کننده قطر در بحرین برای مشخص کردن اقدامات آنها در مرحله آینده نزدیک است و بعید نیست که واکنش به سخنان امیر قطر در بیانیه ای در پایان این نشست اعلام شود. واکنشی که در خود شدت در موضع گیری ها و تدابیرسخت برای عملی کردن شرط ها را دارد زیرا احتمال آرامش و صلح و رسیدن به راه حل برای حل این بحران از شانس کمتری برخوردار است.
خاورم**9366**1379
مترجم:صغری رحیمی، انتشار دهنده: هادی افتخاری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۲۴۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از گفت‌وگوهای مخفیانه بین عربستان سعودی و اسرائیل در طول جنگ غزه خبر داده و آن را فاش کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از گفت‌وگوهای مخفیانه بین عربستان و اسرائیل در طول جنگ غزه خبر داده و آن را فاش کردند.

کانال 12 رژیم صهیونیستی در گزارش خود آورده است که در جریان جنگ غزه، تماس‌های ویژه‌ای به صورت مخفیانه برای عادی سازی روابط و انعقاد یک توافق تاریخی بین اسرائیل با عربستان سعودی صورت گرفته است.

پیش‌تر «میدل ایست نیوز» به نقل از یک مقام آگاه، جزئیات توافق امنیتی و نظامی و سیاسی آمریکا و عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی را که به عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو ختم می‌شود، فاش کرد.

به گفته این مقام آگاه، توافق امنیتی دیپلماتیک آمریکا و عربستان سعودی و اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین به مراحل نهایی خود رسیده و دولت آمریکا درباره آن با ولیعهد عربستان به توافق رسیده است.

به گفته این مقام، محور دوم توافق تسهیل دستیابی عربستان به سلاح‌های پیشرفته امریکاست.

همچنین در محور سوم، دو کشور درباره برنامه هسته‌ای غیر نظامی تابع نظارت شدیدی توافق کرده‌اند که به موجب آن عربستان می‌تواند از منابع اورانیوم خود برای رآکتورهای هسته‌ای استفاده کند.

این مقام در ادامه تأکید کرد که در برابر، عربستان متعهد شده که سرمایه‌گذاری‌های چین در خاک عربستان و نیز روابط نظامی خود با چین را محدود کند و سامانه‌های پدافندی جدید خود را کاملا با تسلیحات آمریکایی نوسازی کند، تعهدی که منافع بسیاری برای تولیدکنندگان سلاح آمریکایی خواهد داشت و به ارتش‌های دو کشور امکان همکاری متقابل را می‌دهد.

این مقام آگاه تأکید کرد که عربستان در ازای همه این توافقات روابط خود را با رژیم صهیونیستی برقرار خواهد کرد با این شرط که «بنیامین نتانیاهو» متعهد به همکاری برای برقراری راه حل دو دولتی با همکاری تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از اصلاح آن باشد.

جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم