Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، روزنامه «رای الیوم» در یادداشتی با عنوان «قطر روابط خود با ایران را فدای رفع تحریم‌ها[ی عربستان و امارات] نمی‌کند» نوشت: چند روز دیگر یعنی پنجم ژوئن آتی سالگرد اعمال تحریم‌های مصر، عربستان، امارات و بحرین علیه قطر است و وجه تمایز آن این است که در ماه مبارک رمضان گذشته و از سوی کشورهایی اسلامی علیه یک کشور اسلامی وضع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظار می‌رود با اصرار این چهار کشور بر به زانو درآوردن قطر و تسلیم نشدن این کشور تحریم‌ها تا چند سال دیگر هم ادامه داشته باشد اما معلوم نیست که چهار کشور مذکور تا کی بر موضع خود اصرار کنند و قطر هم تا چه زمانی با دو درخواست اصلی آنها مخالفت می‌کند، درخواست نخست تغییر رویکرد و سیاست قطر است به گونه ای که این کشور را دنباله رو ریاض، ابوظبی، منامه و قاهره کند و بسته شدن کانال الجزیره یا تغییر کامل سیاست‌هایش خواسته دیگر آنهاست.

این موضوع برای همه مبرهن است که ایران از جمله کشورهایی است که نقش مهمی در مقاومت قطر برابر تحریم‌ها داشته است هنگامی که دوحه ائتلاف با عربستان، امارات و بحرین را رد کرده و تحریم‌ها علیه آن اعمال شد؛ ایران حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای قطری  و همچنین کلیه خطوط هوایی دنیا گشوده است که قصد فرود یا برخاستن از فرودگاه دوحه را داشتند، ایران همچنین حریم آبی خود را برای عبور کالاهای ایرانی و جهانی و رسیدن آنها به قطر باز کرد.

اما افکار عمومی یا ناظران کمتر از تغییر بزرگی که در روابط ایران و قطر پس از اعمال تحریم‌ها علیه آن بخصوص در سطح اقتصادی حاصل شد شنیده یا خوانده‌اند و محرمانه و کتمان ماندن این موضوع صرفا خواسته قطر نبوده بلکه طرف ایرانی هم همین گونه عمل کرده است که این امر نشانه وجود توافقی بین آنها بر سر فاش نشدن حجم و ماهیت رابطه کنونی بین 2 کشور است.

رای الیوم آورده است: گمان نمی‌رود که خودداری از افشای ماهیت و سطح روابط بین دو کشور به درخواست ایران مربوط می‌شود چون ما دلیلی منطقی در پس آن نمی‌بینیم که ایران از دوحه خواسته باشد این روابط محرمانه بماند بلکه بالعکس تهران همیشه از هر قدمی که شکست سیاست به انزوا کشاندن آن توسط دولت آمریکا را نشان می‌دهد، خبر می‌دهد.

با توجه به اینکه دلیل واقعی و توجیهی از سوی ایران برای محرمانه نگاه داشتن روابطش با قطر وجود ندارد اما دلایل متعددی موید این ایده است که قطر خواهان مخفی ماندن این روابط بوده است. در اینجا به همه دلایلی که قطر را به پنهان ماندن روابطش با ایران سوق داده است اشاره نمی‌کنیم و تنها روی یکی از دلایل متمرکز میشویم چیزی که سخنان ما هم حول آن محور است .

دوحه نمی‌خواهد با برملا شدن دامنه روابطش با تهران واشنگتن را تحریک کند و این قضیه هم رازی برملا نشده نیست که بگوییم دولت آمریکا همه تلاش خود را برای انزوای ایران بکار بسته تا در نهایت ایران را تسلیم خواسته‌هایش کند، بنابراین قطر با محرمانه نگاه داشتن روابطش با ایران امیدوار است که واشنگتن از ریاض، ابوظبی، منامه و قاهره خواهان لغو محاصره دوحه و عادی سازی روابط با آن شود.

اما همان گونه که شاهدیم محاصره قطر همچنان ادامه دارد و به نخستین سالگرد آن نزدیک می‌شویم، صرف نظر از برخی اظهارات و موضع گیری‌ها، آمریکا هیچ کار عملی برای لغو محاصره قطر انجام نداده که این امر نشان می‌دهد تاثیر چهار کشور تحریم کننده قطر بر دولت آمریکا بیشتر از تاثیرگذاری قطر است.

اگر رهبری قطر سیاستی برعکس در روابط خود با ایران را اتخاذ می‌کرد شاید بیشتر از سیاست کنونی نتیجه می‌دید به معنای دیگر اگر دوحه اعلام کرده بود که در واکنش به تحریم‌های اعمال شده علیه آن روابطی راهبردی با ایران خواهد داد واشنگتن با قدرت برای حل مشکل آن با چهار کشور وارد عمل می‌شد بنابراین دوحه واشنگتن را با این تصمیم تحریک خواهد کرد و چه بسا دولت آمریکا به تهدید قطر و چه بسا عملی کردن تهدیدهایش متوسل شود اما پس از مدتی تسلیم واقعیت شود و نظر خود را عوض می‌کند به گونه ای که برای لغو تحریم‌ها علیه قطر تلاش خواهد کرد آن هم نه از سر دوستی با قطر بلکه از سر کینه ای که نسبت به ایران دارد.

صبیعتا هنوز زمان باقی است و دوحه می‌تواند سیاست خود را تغییر داده و روابط خود را تا بالاترین سطوح تقویت کند و تنها به علنی نشدن آن اکتفا نکند وانگیزه و دلیل آن هم قوی است اینکه یک سال از محاصره قطر گذشته و جامعه بین المللی هیچ کاری برایش نکرده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۵۴۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسوولان ایران

عصرایران ؛‌ رضا غبیشاوی - خبرگزاری رسمی دولت کره شمالی روز چهارشنبه گذشته (5 اردیبهشت) خبر داد هیات اقتصادی به ریاست یک وزیر این کشور (وزیر تجارت بین المللی) پیونگ یانگ را به مقصد تهران ترک کرد.

این اتفاق نادری بود که در عرصه اطلاع رسانی کره شمالی رخ می داد. 

خبرگزاری دولت کره شمالی ، اولین رسانه ای بود که خبر سفر وزیر  را اعلام کرد. بعد از آن هم خبرگزاری رویترز آن را در قالب گزارش خبری،  منتشر کرد. در گام بعدی هم خبرگزاری ها و رسانه های جهان و ایران آن را بازنشر کردند. 

این خبر با ارزشی بود. کره شمالی کشور منزوی است و با همسایگان و کشورهای جهان، رفت و آمد سطح بالا و گسترده ای ندارد.

 روابط نزدیک تجاری و اقتصادی کره شمالی به چین و روسیه محدود می شود. در جهان هم دوستان کره شمالی علاوه بر روسیه و چین محدود می شود به بلاروس، کوبا و ایران و احتمالا چند کشور دیگر.

سفر مقامات کره شمالی به ایران هم اتفاقی کم‌رخداد است. بعد از انقلاب 57 تاکنون،‌ هیچ کدام از رهبران کره شمالی به ایران سفر نکرده اند. تنها یک بار نخست وزیر کره شمالی به ایران آمد (سال 91 نشست سران کشورهای عضو عدم تعهد). 

آخرین باری که یک وزیر کره شمالی به ایران آمد مربوط به 5 سال یعنی سال 97 قبل است.  وزیر خارجه کره شمالی در سفر به تهران با روحانی رئیس جمهوری و ظریف وزیر خارجه وقت دیدار و گفتگو داشت. در  سه دهه اخیر هیچ وزیر خارجه ای از ایران، به کره شمالی سفر نکرده است.

از روز انتشار اولین خبر درباره سفر وزیر کره شمالی به ایران بیش از 5 روز می گذرد اما هیچ خبرگزاری در ایران هیچ خبری دیگری درباره این سفر و این وزیر کره شمالی  منتشر نکرده است.  اینکه سرنوشت این هیات و این وزیر کره شمالی چه شد؟ به ایران آمد یا نیامد؟ اگر آمد با چه کسی در ایران دیدار داشت؟ هدف از سفر چه بود؟ درباره چه موضوعاتی با مقامات ایران گفتگو کرد؟ 

اگر نیامد یعنی سفرش لغو شد؟ اگر بله چرا سفر لغو شد؟ 

به ویژه که وزیر تجارت بین الملل کره شمالی است. قرار است دو کشور تحت تحریم چه چیزی باهم مبادله و خرید و فروش کنند؟ ما قرار است چه چیزی بخریم و چه چیزی می توانیم بفروشیم؟ کلا داستان جذاب و مهمی است.

 

"یون جونگ هو" وزیر روابط اقتصادی خارجی کره شمالی (سمت راست) در عکس آرشیوی در پیونگ یانگ در کنار سفیر روسیه در کره شمالی

 هیچ خبرگزاری در ایران از هیچ مقام ایرانی درباره سرنوشت این هیات سوال نکرد. هیچ خبرگزاری در ایران نتوانست از منابع آگاه خود سوال کند و خبری اختصاصی در این باره منتشر کند که این هیات کره شمالی چه شد؟

هیچ مقام مسوولی هم در ایران، در این مدت، احساس مسوولیت نکرد تا به افکار عمومی توضیح دهد آیا این وزیر آمده یا نیامده ؟ اگر آمده ...

این است وضعیت اطلاع رسانی در ایران. خبرگزاری کره شمالی به عنوان بسته ترین کشور جهان ، خبر سفر وزیرشان به ایران را منتشر می کند اما در ایران خودمان، خبری از سرنوشت این سفر و این وزیر نیست. انگار نه انگار. خلاصه اینکه هیچ ارزشی برای مخاطب ایرانی قائل نشدند.

نکته دیگر اینکه، سکوت در برابر اتفاقات با ارزش خبری ،‌ آن اتفاق را از بین نمی برد بلکه به ابهامات و گمانه زنی های اطراف آن رنگ واقعیت می دهد. 

 سکوت در ایران و کره شمالی بعد از انتشار خبر اول سفر وزیر کره شمالی به تهران، به ایران آسیب می زند. بزرگترین آسیب این است که گمانه زنی ها و احتمالات رسانه ها را درباره روابط دو کشور تایید می کند.

خبر را اولین بار خبرگزاری کره شمالی اعلام و بعد از آن، رویترز این خبر را در قالب گزارش خبری منتشر کرد. خبر رویترز به صورت گسترده در همه رسانه های جهان و ایران بازنشر شد. خبر رویترز احتمالات و گمانه زنی هایی را درباره روابط و همکای های نظامی مطرح می کند که به لحاظ چارچوب افکارعمومی، سکوت دربرابر آنها، یعنی تایید غیرمستقیم و ضمنی.

این رفتارها نه تنها به اعتبار رسانه ها و مسوولان ایرانی آسیب می زند بلکه ابهام ها را تقویت و راه رای برای تولید و تقویت شایعه ها و گمانه زنی ها باز می کند.

 

بعد از متن

بعد از انتشار متن مشخص شد وزیر تجارت بین المللی کره شمالی دیروز در نمایشگاه صادراتی اکسپو تهران حاضر بوده و از جمله از غرفه سایپا هم بازدید داشته است. این خبر را هم روابط عمومی سایپا اعلام کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: صداوسیما، برکناری معاون سیاسی و مشکل اطلاع رسانی رسانه ، بالاتر از خانواده سلطنتی چگونه رسانه قوی داشته باشیم؟  / ایران نیازمند خودکفایی رسانه ای وزیر نفت یا وزیر ابهام بنزینی؟ آیت الله کاظم صدیقی ؛ زنده باد ابهام 10 نکته درباره اختلاس ۲ میلیون دلاری در بندر امام / چرا رسانه ها اختلاس را کشف نکردند؟ / روابط با کانادا را عادی کنید 10 ویژگی سخنگوی خوب برای قوه قضائیه موشک های ایران در آسمان قدس ؛ عکس تاریخی  سفر یک وزیر کره شمالی به ایران 

دیگر خبرها

  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسئولان ایران
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسوولان ایران
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • رکابزنی ۱۸۰ کیلومتری با شعار «ارتش فدای ملت»