Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رأی الیوم، پس از اثبات ناکارآمدی موشک های آمریکایی برای مقابله با موشک های بالستیک انصارالله یمن که بُرد آن تا پایتخت عربستان هم می رسد، ولیعهد عربستان تصمیم گرفته است در سفر به مسکو که در ظاهر برای تماشای مسابقه تیم ملی کشورش با تیم روسیه در افتتاحیه جام جهانی 2018 صورت گرفته است، با رئیس جمهور روسیه درباره خرید سامانه اس- 400 مذاکره کند و مانع از تحویل این سامانه به قطر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم نوشت: قطع به یقین برنامه کاری سفر آینده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به مسکو فشرده خواهد بود و تنها به دیدار مسابقه افتتاحیه بین تیم ملی کشورش با تیم روسیه، محدود نخواهد شد. این مسابقه با حضور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و میزبان این مسابقات و شماری از سران کشورهای جهان که به این دیدار دعوت شده اند از جمله شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی، پدر امیر قطر و نماینده این کشور در این مسابقات برگزار خواهد شد.

عطوان نوشت: برای ارائه توضیحات بیشتر باید بگویم در برنامه کاری این مذاکرات سه محور اصلی وجود دارد که به هیچ عنوان نمی توان آن را نادیده گرفت و نام قطر در دو مورد از این محورها به طور مستقیم یا غیر مستقیم مطرح خواهد شد:

محور نخست: بررسی تمدید توافقنامه نفتی است که اوایل سال 2017 منعقد شد و سررسید آن اواخر دسامبر امسال خواهد بود. این توافقنامه که به موجب آن کاهش تولید نفت کشورهای عضو سازمان اوپک و روسیه به میانگین یک و هشت دهم میلیون بشکه در روز مقرر گردید، منجر به توقف کاهش بهای نفت و آغاز روند صعودی آن شد.

محور دوم: بررسی خرید سامانه موشکی اس- 400 است که محمد بن سلمان در سفر پیشین خود به مسکو به عنوان وزیر دفاع کشورش، با روسیه درباره خرید آن مذاکره کرد. گفته می شود دولت آمریکا توانست با اعمال فشار شدید به عربستان آن را لغو کند.

و محور سوم که به گفته روزنامه "لوموند" فرانسه عبارت است از: هشدار عربستان به روسیه برای نفروختن این سامانه موشکی پیشرفته به قطر با میانجی گری فرانسه. مضمون این پیام هشدار آمیز برای امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه که لوموند آن را منتشر کرد این بود که در صورت تحویل این سامانه موشکی به دوحه، عربستان پایگاه آن را در قطر بمباران خواهد کرد زیرا این موشک ها مستقیما امنیت ملی عربستان را تهدید می کند.

بخش سیاسی و راهبردی سفر بن سلمان به مسکو بسیار مهم‌تر از بخش ورزشی این سفر است و این بخش با اهدافی که رئیس جمهور روسیه تلاش خواهد کرد پشت درهای بسته با میهمان سعودی خود آن را مطرح کند، روشن تر خواهد شد و بی‌تردید پوتین گلزنی است که مهارت خود را در چندین زمین بازی از جمله سوریه، اوکراین یا در زمین اوپک ثابت کرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان روسیه ولادیمیر پوتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۷۲۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد

هند طی ماه میلادی گذشته، نفت بیشتری از روسیه و نفت کمتری از عراق و عربستان سعودی وارد کرد.

به گزارش ایسنا، پالایشگاه‌های هندی از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ که باعث شد غرب، مسکو را هدف تحریم‌های گسترده‌ای قرار دهد، مشتری نفت روسیه شده اند. آمارهای مقدماتی نشان داد روسیه در آوریل، بزرگترین صادرکننده نفت به هند ماند و پس از آن، کشورهای عراق و عربستان سعودی در رتبه دوم و سوم ایستادند.

هند که سومین واردکننده و مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است، خرید نفت را در آوریل نسبت به ماههای قبل، ۱۳ تا ۱۷ درصد افزایش داد. واردات نفت هند از عراق، به میزان ۲۰ تا ۲۳ درصد کاهش یافت.

طبق آمار شرکت مالی LSEG، انتظار می‌رود واردات نفت از روسیه به هند در ماه مه، به ۱.۱ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۱.۷۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.

تحلیل رویترز با استفاده از آمار رصد نفتکش، نشان داد در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ که در ۳۱ مارس به پایان رسید، سهم نفت خاورمیانه از کل واردات نفت به هند به ۴۶ درصد رسید که پایین‌ترین رکورد از سال ۲۰۰۲-۲۰۰۱ است و در مقایسه با ۵۵ درصد سهم نفت خاورمیانه در سال مالی قبلی، کمتر است. علت اصلی این کاهش، افزایش خرید نفت از روسیه بوده است که به تنهایی، در حدود ۳۵ درصد از کل واردات نفت به هند در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳، سهم داشت.

بر اساس گزارش رویترز، نفت روسیه به دلیل این که با تخفیف عرضه می‌شود، ارزان‌تر از گریدهای نفتی مشابه در آسیاست اما گفته می‌شود پالایشگاه‌های هندی حاضر نیستند نفت روسیه را که با نفتکش‌های شرکت سوفکامفلوت حمل شده است، دریافت کنند زیرا نگران نقض تحریم‌های آمریکا علیه روسیه هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد
  • محمد نخودی اردوی تیم ملی کشتی را ترک کرد
  • عربستانی‌ها برای محمد صلاح شرط گذاشتند!
  • ستاره کره ای تاتنهام در راه عربستان
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • شرط جدید عربستانی ها برای جذب محمد صلاح: اعلام تمایل خودِ صلاح!
  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • جا پای قربانی در روسیه سفت شد(عکس)
  • با وجود اختلاف با کلوپ؛ محمد صلاح در لیورپول می‌ماند