Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

روزنامه رای الیوم چاپ لندن در یادداشتی نوشت: مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا که اخیرا با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی وزیرخارجه قطر دیدار داشت بر این مساله تاکید کرد که ترامپ خواهان دستیابی به حل نهایی برای بحران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس است زیرا تداوم این بحران تنها به نفع ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سخنان پمپئو به این معناست که قطر باید خواسته‌های چهار کشور عربی محاصره کننده را بپذیرد و به یک ائتلاف آمریکایی علیه ایران به منظور ایجاد تحریم‌های اقتصادی بپیوندد.

در ادامه این یادداشت آمده است که دولت ترامپ این روزها فشارهای خود بر قطر در زمینه‌های مختلف را بیشتر کرده است و سفر جراد کوشنر، مشاور و داماد ترامپ  به دوحه با هدف بازاریابی معامله قرن و جمع‌آوری کمک‌های مالی برای پروژه‌های سرمایه‌گذاری در شمال سینا از جمله ایجاد دو ایستگاه برق، آب شیرین کن و ساخت بندر و فرودگاه در رفح بوده است.

رای الیوم مینویسد که پیروزی اردوغان در انتخابات ریاست‌جمهوری موقعیت قطر را نیز تقویت کرده است و شادی قطریها و پخش شیرینی در خیابانها چیز عجیبی نبود زیرا ترکیه از جمله معدود کشورهایی بود که در کنار ایران از موضع قطر برای مقابله با کشورهای محاصره‌کننده این کشور حمایت و بیش از ۳۰ هزار سرباز را برای جلوگیری از کودتای احتمالی به قطرفرستاد.

این روزنامه با بیان اینکه عربستان برای ایجاد کانال دور قطر و تبدیل آن به یک جزیره مجوز صادر کرده است و احتمالا حفاری این کانال بزودی آغاز شود نوشت:مشکل کنونی در بحران قطر این است که چهار کشور محاصره‌کننده (عربستان، امارات،مصر ،بحرین)عجله‌ای برای حل این بحران ندارند و از تداوم بحران چندان ضرر نمی‌کنند .

محمد بن عبدالرحمن، وزیر خارجه قطر نیز اخیرا اعلام کرد که کویت برای ازسرگیری میانجی‌گری جهت حل بحران قطرتلاش های جدیدی کرده است و چهار کشور عربی محاصره کننده به نامه‌های امیر کویت در این باره پاسخ نداده‌اند و کشورش یعنی قطر تنها کشوری بوده که به نامه امیر کویت پاسخ داده است، این سخنان وزیر خارجه قطر نشان می دهد که چهار کشور عربی(عربستان،امارات،بحرین،مصر) تمایل چندانی به حل بحران قطر ندارند.

رای الیوم می نویسد که از طریق اظهارات پمپئو پیشنهادات ترامپ به قطر را خوانده ایم اما هنوز مشخص نیست که وزیر خارجه قطر به همتای آمریکایی خود چه پاسخی داده است و ما نمی‌دانیم که آیا دولت آمریکا تلاش‌های خود برای برگزاری نشستی با حضور همه طرف‌های بحران را برگزار می کند یا خیر، فعلا همه چیز مبهم است.

در ادامه این یادداشت آمده است که بر اساس اظهارات پادشاه بحرین پیشنهادی که کشورهای محاصره کننده برای حل بحران یمن می دهند در ریاض است بدین معنا که امیر قطر به ریاض برود و موافقت خود با خواسته‌های ۱۳‌گانه و یا بیشتر آنها از جمله تعطیلی شبکه «الجزیره» و توقف حمایت مالی از جنبش‌های اسلامی -سیاسی از جمله اخوان‌المسلمین را اعلام کند که به احتمال زیاد رهبران قطر این راه‌حل را نپذیرند زیرا این امر حاکمیت قطر را زیر سوال می برد.

در پایان آمده است که پیام آمریکا به قطر که وزیر خارجه آنها در دیدار با همتای قطری اش برخی از رمز های آن را بازگشایی کرد و مهم‌ترین آن ایستادگی در سنگر آمریکا برای مقابله با ایران و مشارکت در تحریم‌ها علیه ایران است قطر را در شرایط سختی قرار داده است و باید دید که آیا قطر در برابر این فشارها تسلیم می شود؟

منطق می‌گوید "خیر" اما دولت فعلی آمریکا نشان داده که هیچ وقت در تصمیمات و سیاست‌های خود در منطقه و جهان منطقی نبوده است و چه بسا قطر روزهای سختی در پیش خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: آمریکا قطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۲۵۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه

وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی این کشور برای روابط دیپلماتیک لندن با تهران، گفت که این اقدام به نفع انگلیس نیست.

به گزارش ایسنا، در پی برخی درخواست‌های ضدایرانی برای قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی کشورهای اروپایی، "جیمز کامرون" وزیر امور خارجه انگلیس گفت که تحریم‌های فعلی علیه این شاخه نظامی ایران کفایت می‌کند و اقدام یاد شده مانع گفت‌وگوی تهران و لندن از کانال‌های دیپلماتیک و تضعیف جایگاه انگلیس خواهد شد.


پرداختن دوباره به موضوع این اقدام علیه سپاه پاسداران پس از پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق انجام شد. ایران طی عملیات "وعده صادق" حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای را علیه اهدافی دز اراضی اشغالی در پاسخ به این اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی انجام داد.

مقامات ایران این عملیات را "پاسخی مشروع" و "در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل" تلقی کردند.


آمریکا نام سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی خود قرار داده است اما موضوع انجام شدن این اقدام علیه یکی از شاخه‌های رسمی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران توسط کشورهای اروپایی، طی دو سال گذشته و در پی مداخله‌جویی مقامات غربی در امور داخلی ایران با ادعای "نقض حقوق بشر" در ایران نیز مطرح شد.


"جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفته بود که "نمی‌توانیم بگوییم چون از شما خوشمان نمی‌آید، تروریست می‌خوانیمتان" و با تاکیو بر وجود مبنایی قانونی برای این اقدام، گفت که "باید حکم یک دادگاه در این زمینه وجود داشته باشد."


شبکه اسکای‌نیوز در این باره گزارش داد: کامرون با حضور در کمیته دفاعی و روابط خارجی مجلس اعیان انگلیس گفت که تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران ایران ضرورتی ندارد و وضعیت فعلی که کلیت این گروه در آن تحت تحریم است، کفایت می‌کند.


کامرون به این کمیته گفت: تمامی کارهایی که باید برای فشار آوردن به ایران انجام دهیم و با آن اطمینان داشته باشیم که هر جایی که اقدامی غیرقانونی انجام دادند، علیه آن‌ها اقدام کنیم، به واسطه مقررات تحریمی‌ای که آن را تقویت کرده‌ایم، پابرجا است.


او گفت: ما کلیت سپاه پاسداران ایران را تحریم کرده‌ایم. وقتی از نهادهای قضایی، پلیس و اطلاعاتی می‌پرسم که آیا این کار اضافی برای اقدام علیه این افراد هنگام انجام دادن کارهایی که مورد تاییدمان نیست، نیاز است یا نه، پاسخشان منفی است.


وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای این اقدام برای روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس گفت: در واقع، این نوع محکومیت باعث پایان دادن به روابط دیپلماتیک خواهد شد و این در حالی است که ما همین حالا هم روابط دیپلماتیک مختصری داریم و من به عنوان کسی که مکالمات زیادی با وزیر امور خارجه ایران داشته است، می‌گویم که ما الان واقعا امکان داشتن این مکالمه را داریم.


او ادامه داد: وقتی قرار است برای گسترش درگیری‌ها تلاش کنیم، وقتی قرار است پیام مستقیمی به ایران منتقل کنیم، می‌خواهم خودم کسی باشم که این مکالمه را انجام می‌دهد. نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم "ممکن است این پیام را به ایرانی‌ها منتقل کنی؟"


کامرون گفت: فکر می‌کنم این به نفع بریتانیا نیست و باعث تقویت رویرکردمان نمی‌شود، بلکه آن را تضعیف می‌کند.


او همچنین مدعی شد که مقامات ایران گاهی برای تفسیر کردن پیام کشورهایی که با آن‌ها روابط دیپلماتیک ندارند، با او تماس می‌گیرند و می‌پرسند "از نظر شما معنای این چه می‌تواند باشد؟"


کامرون با این ادعا می‌گوید که به همین دلیل مایل است خود با همتایان ایرانی‌اش گفت‌وگو کند.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نتانیاهو مانع دستیابی به توافق است/ تلاش آمریکا برای فشار بر حماس
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه پاسداران
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای تکراری وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود