Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@07:09:16 GMT

رای الیوم: خروج قطر از اوپک یک تصمیم سیاسی بود

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۰۵۱۷۲

رای الیوم: خروج قطر از اوپک یک تصمیم سیاسی بود

تهران – ایرنا- روزنامه فرامنطقه ای 'رأی الیوم' در گزارشی با اشاره به تصمیم قطر برای خروج از سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک)، این تصمیم را با تنش های میان دوحه و ریاض مرتبط دانست هر چند وزیر انرژی قطر آن را یک تصمیم فنی و راهبردی توصیف کرد.

رأی الیوم امروز سه شنبه در سرمقاله خود نوشت: 'سعد شریدة الکعبی' وزیر انرژی قطر درست دو روز قبل از نشست آینده اوپک در وین (پنج شنبه و جمعه) از تصمیم کشورش برای خروج از سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک) از آغاز سال 2019 میلادی پرده برداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الکعبی البته یادآور شد که این تصمیم سیاسی نبوده و تنها برای تمرکز بر تولید گاز مایع اتخاذ شده و قطر می خواهد صادرات گاز مایع خود را از سالانه 77 میلیون تن به 11 میلیون تن در سال 2024 میلادی برساند.
این روزنامه فرامنطقه ای افزود: اما به نظر می رسد این توجیه برای بسیاری قانع کننده نبوده چرا که عضویت در اوپک منافاتی با افزایش صادرات گاز ندارد و این کشور از سال 1961 تاکنون نقشی سازنده در اوپک داشته هرچند که تولید نفت آن نسبت به دیگر کشورها کمتر بوده و تولید کنونی آن روزانه به 600 هزار بشکه می رسد. بنابراین این تصمیم بیشتر سیاسی بوده و می توان آن را به تنش های قطر با عربستان سعودی و محاصره اقتصادی دوحه از سوی ریاض و هم پیمانانش ربط داد.
عربستان ، امارات ، بحرین و مصر از 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96 ) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم کلیه روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی با قطر را هم بستند.
در همین راستا 'عبدالصمد العوضی' کارشناس کویتی در امور انرژی به رأی الیوم گفت: دولت قطر همچنان معتقد است عربستان، روسیه و آمریکا سه کنترل گر اصلی بازار نفت هستند و باعث شده اند نقش اوپک در این میان کم رنگ شود.
'مروان اسکندر' کارشناس اقتصادی لبنان هم روز دوشنبه در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: دوحه می خواهد به همسایگان خود یعنی عربستان، امارات و بحرین بگوید: ما سعی کردیم با هم باشیم اما به نظر می رسد که شما نمی خواهید.
رای الیوم همچنین خاطر نشان کرد: بعید نیست در روزهای آینده شاهد اقدامی بزرگ تر از سوی قطر باشیم و خبر خروج این کشور را از شورای همکاری خلیج فارس، که قرار است یکشنبه آینده در ریاض برگزار شود، بشنویم با توجه به این که دوحه هنوز اعلام نکرده که در این نشست شرکت خواهد کرد یا نه.
شایان ذکر است قطر اولین کشوری نیست که از اوپک خارج می شود. در تاریخ اوپک، سه کشور این سازمان را ترک کرده‌اند اما دوباره به اوپک پیوستند. اکوادور پس از بحران اقتصادی و سیاسی، در سال‌1992 اوپک را ترک کرد و عضویتش تا سال‌2007 معلق شد. گابن در سال‌1995 از اوپک خارج شد اما در سال‌2016 مجدداً به این گروه پیوست. اندونزی پس از این که به مدت چند سال به واردکننده بزرگ نفت تبدیل شد، عضویتش در اوپک را در سال‌2016 تعلیق کرد. حال مشخص نیست این خروج قطر از اوپک موقتی است یا همیشگی.
پنج کشور ایران، عراق، کویت، عربستان سعودی و ونزوئلا در سال‌1960 اوپک را تأسیس کردند و قطر نخستین کشوری بود که به این گروه پیوست.
خاورم**3224*1049

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي خروج قطر از اوپك توليد گاز مايع تصميم سياسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۵۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «عبدالفتاح البرهان» رییس شورای انتقالی حاکمیتی سودان و فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور در سخنانی تاکید کرد: تنها در صورتی سودان شاهد صلح خواهد بود که نیروهای پشتیبانی سریع از منطقه‌هایی که به اشغال خود درآورده‌اند خارج شوند و به منطقه‌هایی بروند که مورد پذیرش قرار بگیرند.

رییس شورای انتقالی حاکمیتی سودان در ادامه با اشاره به زمان آغاز روند سیاسی در این کشور افزود: تا زمانی که جنگ در کشور پایان نیابد هیچ‌گونه روند سیاسی وجود نخواهد داشت.

البرهان تاکید کرد: آتش جنگ را کسانی روشن کردند که سلاح به دست گرفتند، افراد بی‌گناه را کشتند و هم‌وطنان ما را از خانه‌هایشان آواره کردند.

وی افزود: ارتش به نبرد و پیشروی تا شهر الجنینه مرکز استان دارفور غربی ادامه خواهد داد.

در بُعد میدانی نیز ارتش سودان حمله‌ای پهپادی را علیه مراکز تجمع نیروهای پشتیبانی سریع در «خارطوم» پایتخت این کشور به انجام رساند.

ارتش سودان اعلام کرد که این حمله شامل برخی شهرک‌های خارطوم چون «الامتداد»، «الصحافات»، «الطایف» و «الجریف غربی» شده است.

همچنین بر اساس اعلام ارتش سودان، این حمله پهپادی تلفاتی مالی و جانی را به نیروهای پشتیبانی سریع وارد کرده است.

گفتنی است از نیمه ماه آوریل سال گذشته میلادی درگیری‌های داخلی در سودان میان ارتش این کشور به فرماندهی ژنرال «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای پشتیبانی سریع سودان به فرماندهی «ژنرال محمد حمدان دقلو» (حمیدتی) آغاز شد.

بر اساس آمار اعلامی از سوی سازمان ملل متحد درگیریِ بیش از یک ساله میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان به کشته‌شدن حدود ۱۵ هزار سودانی و آوارگی نزدیک به ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیگر انجامیده است.

کد خبر 6094684

دیگر خبرها

  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست
  • طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود؟
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • شگفتی در فوتبال عربستان؛ تصمیم جنجالی الهلال
  • اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است
  • فیلم لحظه حمله و درگیری خونین گردشگر ترکیه‌ای با یک اسرائیلی
  • تصمیم رونالدو نازاریو: خروج کامل از عرصه باشگاه‌داری
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • سفر به دبی با عوارض خروج از کشور رایگان