Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، آیا خروج قطر از اوپک مقدمه ای برای عقب نشینی بزرگتر آن از شورای همکاری های خلیج{فارس} است؟ چرا با وزیر نفت قطر مخالفیم و این تصمیم را کاملا سیاسی و در راستای اعتراض به هیمنه عربستان می دانیم؟ دولت بعدی پس از دوحه کدام است؟ایران؟

رای الیوم در ادامه نوشت: دولت قطر علاقه زیادی به انتشار اخبار غافلگیر کننده دارد و آخرین این اخبار، مربوط به عزم جدی آن برای خروج از سازمانهای دولت های صادر کننده نفت(اوپک) است که در سال 1961 به عضویت آن درآمده بود، یعنی چیزی حدود 6 دهه قبل.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعد شریده الکعبی، وزیر انرژی دولت قطر، در یک کنفرانس مطبوعاتی، این خبر را اعلام کرد. یعنی دقیقا پیش از نشست اوپک که قرار است در روزهای پنجشنبه و جمعه با هدف وضع یک استراتژی جدید برای کاهش تولید نفت برگزار شود.

الکعبی تصریح کرد که این تصمیم، سیاسی نیست و تنها برای تمرکز روی تولید گاز صورت می گیرد که قطر بزرگترین صادر کننده آن در جهان است و حجم صادرات نفت آن به 77میلیون تن در سال می رسد و قصد دارد تا سال 2024، این رقم را به 110 تن برساند. به عقیده ما، این توجیه، برای خروج قطر از اوپک، قانع کننده نیست؛ خواه برای دولت های داخل اوپک و خواه برای دولت های خارج از آن؛ چرا که دولت قطر از سال 1961، علیرغم اینکه عضو کوچکی در سازمان اوپک بوده، نقش فعالی را در آن ایفا کرده است و این نقش، نمی تواند مانعی برای گسترش میدان های گازی و افزایش صادرات آن شود. این تصمیم، قطعا، صبغه سیاسی دارد و باید در چارچوب تنش بزرگی که در روابط قطر با عربستان سعودی و جنگ رسانه ای که از زمان تحریم قطر از سوی عربستان وجود دارد، تفسیر شود.

عبدالصمد العوضی، تحلیلگر کویتی مسائل مربوط به انرژی و نماینده کویت در سازمان اوپک، بر این عقیده است که تصمیم قطر برای خروج از این سازمان، در وهله اول، یک تصمیم اعتراض آمیز است؛ چرا که سران قطری احساس کرده اند سه دولت مسلط بر بازار انرژی و قیمتهای آن، در حال حاضر، عربستان سعودی، روسیه و آمریکا هستند و همین مساله موجب کاهش نقش اوپک در این زمینه شده است.

حال، دو سوال مهم مطرح می شود: اول آنکه آیا خروج قطر باعث خروج دیگر دولت ها نیز می شود؟ و سوال دوم، مربوط به علت عدم خروج ایران است، که بیشترین ضرر از سوی مملکت سعودی و سیاست های هماهنگ آن با ایالات متحده، در جهت کاهش قیمت های نفت و افزایش تولید آن، متوجه تهران می شود و این مساله، انعکاس های منفی بر درآمد ایران دارد و بر خطرات محاصره می افزاید.

قطر اولین دولتی نیست که قصد دارد از اوپک خارج شود، در سال 2008 نیز اندونزی در این مورد اقدام کرد، اما پس از مدتی به این سازمان بازگشت. البته هنوز نمی دانیم آیا خروج قطر از اوپک، موقتی خواهد بود یا دائمی.

برخی منابع در گفتگو با رای الیوم تصریح کردند که بعید نیست دولت قطر در روزهای آینده گام بلندتری برداشته و خروج خود از شورای همکاری های خلیج{فارس} را نیز اعلام کند. همان طور که تا این لحظه، دولت قطر از مشارکت خود در کنفرانس این شورا که یکشنبه آینده در ریاض برگزار می شود، سخنی به میان نیاورده است.

خروج قطر از سازمان اوپک، به دلیل نقش محدود این کشور موجب فروپاشی سازمان مذکور نمی شود، اما در صورتی که تصمیم به خروج از شورای همکاری های خلیج{فارس} بگیرد، اوضاع به گونه ای دیگر می شود؛ چرا که این شورا از تقسیم های شدیدی رنج می برد... و کویت در این باره آگاهتر است.

به گزارش الف، قطر با تولید ششصد هزار بشکه نفت در رده هفدهمین تولید کننده نفت جهان قرار دارد. برخلاف تحلیل رای الیوم برخی بر این اعتقادند با توجه به نارضایتی ایران و خروج قطر از اوپک و سیاست عربستان مبنی بر افزایش تولید نفت در راستای سیاست های ترامپ، چشم انداز روشنی درباره قدرت تاثیرگذاری این نهاد برای تعیین قیمت نفت وجود ندارد حتی اگر این نهاد نیز از بین نرود و جلسات و نشست های آتی آن وجود داشته باشد.

مترجم: مریم نصرالهی

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۶۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکونام: انگیزه فراوانی برای بازی با تراکتور داریم/ با حضور هلدینگ خلیج فارس به آینده استقلال امیدواریم

جواد نکونام سرمربی استقلال اظهار داشت: تراکتور از تیم‌های قدرتمند و خوب فصل جاری لیگ برتر بوده و در مقابل، ما هم انگیزه فراوانی برای این مسابقه داریم و نهایت تلاش خود را می‌کنیم. این بازی و امتیازهایش برای ما اهمیت زیادی دارد. در تعطیلات تمرینات منظم و خوبی داشتیم. روی این بازی کار کردیم. 

او ادامه داد: واگذاری استقلال اتفاق بزرگی بود و همه این واگذاری را به فال نیک می‌گیریم. از آقای علی عسکری، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، همکاران ایشان و همینطور سردار شهریاری تشکر ویژه می کنیم. تنها چند روز بعد از حضور رسمی‌شان در استقلال، قدم مهمی برداشتند و بخشی از طلب بازیکنان را واریز کردند. 

او افزود: با حضور آنها به آینده استقلال امیدوار هستیم. به طور قطع همه چیز منظم‌تر خواهد بود و شک نداریم زیرساخت‌ها هم درست می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی فوتبال و فوتسال

دیگر خبرها

  • اصواگرایان به دنبال تسویه حساب درون گروهی در مجلس دوازدهم؟/ پیش‌بینی متفاوت رشیدی کوچی از پارلمان آینده
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • اعلام سیاست دولت به مجلس برای مهار نوسانات ارزی
  • حسینی: سیاست دولت در کنترل نوسانات ارزی به مجلس اعلام شد
  • نکونام: انگیزه فراوانی برای بازی با تراکتور داریم/ با حضور هلدینگ خلیج فارس به آینده استقلال امیدواریم
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب مقابل ایران
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست