Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ سفر ظریف به قطر این پیام را داشت که ایران تنها طرفی نیست که از افزایش فشار‌های آمریکا ضرر می‌کند؛ بلکه در صورت ادامه این شرایط، درگیری ایران و آمریکا در خلیج فارس به تمام منطقه ضرر می‌رساند.
گمان نمی‌کنیم که توافق امضا شده بین دو دولت قطر و آمریکا، که مبتنی بر توسعه پایگاه العدید آمریکا در قطر است، به مذاق مسئولان ایرانی خوش آماده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه بسا تنش‌ها بین قطر و چهار دولت عربی عربستان، امارات، بحرین و مصر، که آن را تحریم کرده اند، باعث شد رسانه‌ها توجه کافی به این توافق نداشته باشند.
حال، این سوال مطرح می‌شود که پایگاه آمریکایی که نقش اصلی را در براندازی صدام داشت، به چه منظور توسعه خواهد یافت؟ آیا این بار هدفی بزرگتر از عراق مد نظر است؟
زمانی این توافق را به یاد می‌آوریم که احتمالات تصمیم ایالات متحده در مورد جنگی ویرانگر علیه ایران را در نظر داشته باشیم. با اینکه احتمال اتخاذ چنین تصمیمی از سوی آمریکا در زمان حاضر بسیار اندک است، اما بعید نیست که ترامپ پس از پیروزی دوباره در انتخابات، از پایگاه مذکور برای مأموریت دشوار جنگ با ایران استفاده کند.
قطعا محور اصلی سفر محمد جواد ظریف به دوحه، که در روز دوشنبه انجام شد، بررسی طرح ایالات متحده در مورد تشکیل قوایی برای تضمین آزادی دریانوردی در خلیج فارس بوده است، نه توافق آمریکا و قطر برای توسعه پایگاه العدید.
دولت ترامپ بر این تصور است که اگر صادرات نفت ایران به صفر نرسد، تمام تلاش‌ها و فشار‌های آن علیه تهران، به باد می‌رود. مسئولان آمریکایی معتقدند که سواحل ایران نقش اصلی را در دور زدن تحریم‌ها ایفا می‌کنند. بنابراین، مادامی که آمریکا مانع از خروج نفت کش‌های ایرانی از آب‌های خلیج فارس نشود، موفق به صفر کردن صادرات نفت این کشور هم نخواهد شد.
احتمال اجرای طرح آمریکا برای برقراری امنیت دریانوردی در خلیج فارس، با وجود مخالفت دولت‌های مختلف، بسیار کم بود؛ اما اعلام بریتانیا در مورد پیوستن به این ائتلاف، روح تازه‌ای در این طرح دمید.
در این میان، تهران به نوبه خود وارد اقدام شده تا مانع از تولد این طرح شود. بر همین اساس، تلاش‌های ایران بر برطرف کردن بهانه‌های ایالات متحده برای تشکیل ائتلاف استوار است. در همین راستا، اخیرا دو هیئت نظامی اماراتی و قطری برای هماهنگی در آب‌های خلیج فارس، وارد پایتخت ایران شدند.
علاوه بر این، روابط ایران و عربستان نیز شاهد نوعی عادی سازی و نزدیکی است، که بارزترین نمود آن، رفتار دولت سعودی با حجاج ایرانی است. سفر ظریف به دوحه نیز در همین چارچوب جای می‌گیرد. این در حالی است که رئیس جمهور ایران، حسن روحانی منتظر نماند تا خستگی ظریف از سفر به دوحه برطرف شود و بلافاصله پس از بازگشت او به تهران، اعلام کرد که ایران آماده گسترش همکاری و روابط با دولت‌های همسایه است.
هنوز مشخص نیست که تلاش‌های کدام طرف با موفقیت مواجه می‌شود. صرفنظر از اینکه طرح آمریکا اجرایی می‌شود یا نه، ساقط شدن پهپاد آمریکایی و همچنین توقیف نفت کش ها، بدون شک نشان دهنده جدیت ایران در پایبندی به این اصل است که «تنها تا زمانی دیگر دولت‌ها می‌توانند به صادرات نفت خود از تنگه هرمز ادامه دهند که ایران بتواند نفت خود را صادر کند.»
تمام نشانه‌ها حکایت از آن دارد که ایالات متحده آماده عقب نشینی از فشار‌های خود علیه ایران نیست. اگر دیگر دولت‌ها و بویژه دولت‌های منطقه، با آمریکا همکاری نکنند، سیاست فشار علیه ایران، با شکست مواجه می‌شود؛ و این همان نکته‌ای است که ظریف در جریان سفر خود به دوحه، دعوت به آن کرد. گذشته از این، سفر ظریف پیام دیگری نیز در برداشت؛ مبتنی بر آنکه هرگز ایران تنها طرفی نیست که از افزایش فشار‌های آمریکا ضرر می‌کند؛ بلکه در صورت ادامه این شرایط، تمام منطقه زیان کرده و وارد جنگی ناخواسته و فراگیر می‌شود.منبع: انتخاب برچسب ها: ظریف ، قطر

منبع: خرداد

کلیدواژه: ظریف قطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۸۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران

وزیر امور خارجه با اشاره به نقش سازنده سپاه پاسداران در کمک به امنیت پایدار در منطقه و مبارزه با تروریسم، خواستار توجه اتحادیه اروپا در احترام به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل شد.

به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «جوزپ بوررل»، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، طی تماسی تلفنی درباره مناسبات اتحادیه اروپا و ایران و مسائل منطقه ای گفت و گو کردند.

امیرعبداللهیان در این گفت وگوی تلفنی ،ضمن تاکید بر لزوم پایان دادن هر چه سریع‌تر تر به نسل‌کشی و جنایات رژیم اسراییل در جنگ علیه غزه، تحرک جدی منطقه‌ای و بین المللی با نقش آفرینی واقعی سازمان ملل با در نظر گرفتن خواسته ها و آمال بحق فلسطین را مورد تاکید قرار داد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نقش سازنده سپاه پاسداران در کمک به امنیت پایدار در منطقه و مبارزه با تروریسم، خواستار توجه اتحادیه اروپا در احترام به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق بین الملل شد.

امیرعبداللهیان اقدام نظامی ایران در پاسخ به حمله رژیم اسراییل به سفارت ایران در دمشق را در چارچوب دفاع مشروع خواند.

رییس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران از تداوم گفتگو میان اتحادیه اروپا و ایران در راستای پیشبرد همکاری های فیمابین استقبال کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به بوررل، با یادآوری تلاش های صورت گرفته و گام های مثبت کشورمان در دیپلماسی لغو تحریم‌ها، به زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات اشاره کرد و افزود: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد و ما از سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می کنیم.

جوزپ بوررل مسئول امور خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا نیز در این گفتگوی تلفنی،‌ با تاکید بر این که اتحادیه اروپا خواهان تنش با جمهوری اسلامی ایران نیست، از اقدامات سازنده و گام های مثبت، همزمان با تداوم رایزنی های دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا استقبال کرد.

جوزپ بوررل با اشاره به مطالبات گسترده بین المللی برای دستیابی هر چه سریعتر به آتش بس در جنگ غزه و تبادل اسرا، خواستار تمرکز همه طرف ها برای دستیابی به صلح و ثبات پایدار از طریق تشکیل کشور مستقل فلسطینی شد.

مسئول امور خارجی اتحادیه اروپا همچنین از نقش مثبت ایران در کاهش تنش ها و بازگرداندن صلح و ثبات به منطقه استقبال کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • وزیر خارجه انگلیس: ایران منطقه را بی ثبات می کند
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای تکراری وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • کامرون: ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!