Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه رای الیوم با اشاره به تحرکات دیپلماتیک اخیر در ارتباط با روابط ایران-آمریکا در یادداشتی می‌نویسد: راهبرد صبر ایران جواب داده و قطری‌ها اکنون همانند عمانی ها در سال ۲۰۱۵، به دنبال وساطت میان ایران و آمریکا هستند.

به گزارش ایسنا، حسن مرهج، نویسنده و تحلیلگر فلسطینی در یادداشتی در روزنامه رای الیوم با اشاره به تحرکات اخیر میان ایران و جامعه بین المللی نوشت: ایران با توجه به قدرتی که در زمینه های مختلف دارد از یک «فاصله امنیتی» محافظت کرد و همچنان از آن محافظت می کند که می تواند مسیر جدیدی برای توافق هسته ای باشد و می توان عنوان آن را پیروزی ایران نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نوشت: در ابتدا تمام تحرکات چند روز گذشته را می توان دیپلماسی نرم نامید و آن هم نقشه راه هسته ای است و همه می دانند که سخت است تا یک مذاکره سخت تر در رابطه با توافق هسته ای ایران شکل بگیرد.

این نویسنده در بخشی از یادداشت خود آورده است: ایران خواهان بازگشت بدون شرط واشنگتن به برجام، برداشتن تمام تحریم ها و عدم ورود کردن به برنامه موشکی و منتفی بودن دخالت های منطقه ای در توافق هسته ای است.

وی نوشت: ایران تاکنون با اتخاذ راهبرد صبر توانسته است مشکلات را پشت سر بگذارد به ویژه اینکه تمام تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه تهران نتوانسته است مانع پیش روی های هسته ای ایران شود.

این نویسنده تاکید کرد: آمریکا و اتحادیه اروپا به خوبی می دانند که ایران امروز در موضع قدرت است و به یک بازیگر مهم و قوی در منطقه تبدیل شده است. به طور عملی همه از دو نظر به ایران نیازمند هستند؛ اولی رویکرد هسته ای و قدرت ایران در این زمینه و دیگری تسلط ایران بر گذرگاه‌های آبی و حیاتی مهم در اقتصاد بین الملل است. همه این امور به ایران قدرت ژئوپلتیک می دهد و منافع واشنگتن و اروپا و تمام کشورهای خاورمیانه به طور مستقیم و غیر مستقیم به ایران بستگی دارد بنابراین ماهیت قدرت ایران همین مساله است.

نویسنده آورده شده است: از سوی دیگر تمام واسطه هایی که اخیرا به ایران رفته‌اند حامل پیام صلح از سوی آمریکا بودند و چه بسا قطری ها اکنون همانند عمانی ها در سال ۲۰۱۵ برای میانجیگری تلاش می‌کنند و این بار دوحه می خواهد وساطت میان تهران و واشنگتن را احیا کند.

حسن مرهج معتقد است: قطری‌ها وساطت زیادی میان ایران و آمریکا به طور علنی و غیر علنی انجام داده‌اند و آخرین آن‌ها سفر محمد بن عبدالرحمن، وزیر خارجه قطر به تهران است و اگر رغبت و تمایل واشنگتن به رساندن پیام به تهران نبود این سفر انجام نمی شد.

نویسنده همچنین آورده است: بنابراین اکنون همه طرف ها به دنبال رسیدن به توافق مهم و جدید با ایران برای کاهش تنش هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و آمریکا برجام توافق هسته ای قطر هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۲۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری گفت برای حفظ منافع ملی ایالات متحده، تعامل با حکومت طالبان ضروری است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت برای حمایت از «مردم افغانستان و منافع ملی ایالات متحده»، تعامل با حکومت طالبان ضروری است.

وی افزود تعامل این کشور با حکومت طالبان زمینه مبارزه با تروریسم را فراهم می‌کند و مسائل حقوق بشری در افغانستان نیز در دستور کار واشنگتن است.

پیش از این نیز «کارن دکر» کاردار سفارت آمریکا برای افغانستان در گفتگو با «د نیو هیومنیترین» گفته بود واشنگتن در شرایطی قرار دارد که باید از طرفی سیاست عدم به رسمیت‌شناختن طالبان را دنبال کند و از جانب دیگر در پی تعامل عملی با کابل باشد.

شورای امنیت قطعنامه سازوکار تعامل با طالبان را تصویب کردسازمان ملل: حضور زنان در دولت افغانستان شرط تعامل با طالبان استروزنامه آمریکایی: «بایدن» در برابر درخواست‌ها برای تعامل با طالبان مقاومت می‌کند

جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز پیش‌تر در ارزیابی سالانه خود از تهدیدات علیه این کشور اعلام کرده بود  قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته بود کشورهای جهان براساس منافعی که دارند با طالبان در تعامل هستند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • عملیات وعده صادق، مصداق بارز اقتدار ایران است
  • چفیه فلسطینی بر گردن جرج واشنگتن! | تصاویر
  • رحیم‌پور ازغدی: یهودی‌ها اصلا تمام شدند | در آمریکا می‌گفتند «مارگ بار اسرائیل» +فیلم
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟